MediaWatch

Siemens outsourcer produktion

Siemens træder med sit valg i finske Nokia og amerikanske Motorolas fodspor, idet disse tidligere på året valgte at outsource dele af deres produktion til selskaber hjemmehørende i Asien.

Nokia bad således i juni måned det sydkoreanske selskab Telson Electronics om at fremstille dets CDMA håndsæt til salg i Sydkorea, mens Motorola i maj indgik en 240 milliarder kroners handel med Flextronic om fremstillingen af trådløse telefoner, to-vejs pagere samt andet kommunikationsudstyr, skriver IDG.

Outsourcingen er dog ikke Siemens første kontakt med Singapore-selskabet. Flextronic fik sidste år overdraget Siemens serverproduktion faciliteter fra Fujitsu-Siemens i tyske Paderborn og har for nyligt overtaget en fabrik i Pandrup Nordjylland, der fremstiller mobiltelefoner. Fabrikken var en del af Boschs mobilenhed, som Siemens opkøbte tidligere på året.

Siemens siger endvidere, at man vil øge produktionen på selskabets tyske fabrikker i Leipzig, Bocholt og Kamp-Lintfort samt fordoble kapaciteten på fabrikken i Shanghai, der således vil producere 10 millioner enheder per år.

Tiltagene skal støtte Siemens i bestræbelserne på at blive blandt verdens tre ledende producenter af mobiltelefoner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs