MediaWatch

Fælles UMTS bud fra Deutsche Telekom og Tiscali

Rygterne om et fælles træk mellem Tiscali og Europas største teleselskab Deutsche Telekom, havde allerede forinden fået det italienske aktiemarked til at summe af aktivitet.

Det italienske erhvervsblad MF skrev onsdag, at aftalen ville give Deutsche Telekom 30 procent af det Tiscali ledede konsortium Andala, der byder på UMTS.

En talskvinde fra Tiscali, bekræfter at Tiscali er i kontakt med bl.a. Deutsche Telekom og andre selskaber som investeringspartnere.

Andala har kaldt til både ordinært og ekstraordinært aktionærmøde 7. august og børsmæglere fra Milano har foreslået, at resultatet offentliggøres efter møderne den 7, udtaler talskvinden.

Erhvervsbladet MF og finansbladet IL Sole skriver begge, at en tredje potentiel investor, er det Hong Kong baserede Hutchinson Whampoa, der har kigget på Andala som et af mindst syv italienske selskaber eller konsortier, der er interesseret i at byde på UMTS.

Hutchinson var indirekte involveret i den tyske UMTS bydeproces og havde aktier i VoiceStream, der blev solgt til Deutsche Telekom.

Oven på begivenhederne nåede Tiscalis aktier at stige med op til 2.6 procent point inden de faldt tilbage på 51.55 euro og en procentvis stigning på 1.2.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs