MediaWatch

Hutchisons dobbeltrolle i tysk UMTS-auktion

På mandag starter auktionen over fremtidens mobiltelefonisystem i Tyskland. Efter Deutsche Telecoms køb af amerikanske VoiceStream er der imidlertid opstået en potententiel konkurrencebegrænsende situation som følge af den Hong Kong baserede Hutchison Whampoas potentielle dobbeltrolle.

Hutchison Whampoa ejer nemlig en andel i amerikanske VoiceStream men Hong Kong selskabet deltager også i den tyske UMTS-auktion via et konsortiesamarbejde med japanske NTT DoCoMo og hollandske Royal PTT. Dermed deltager Hutchison både direkte i auktionen og indirekte via Deutsche Telekom og T-Mobil, og det er muligvis i strid med de tyske auktionsregler, som siger at ingen deltager må afgive dobbelt-bud.

En talsmand for den tyske regulative myndighed for telekommunikation og post mener imidlertid, at det ingen betydning har for T-Mobils berettigelse til at få en UMTS-licens, da Deutsche Telekoms opkøb af VoiceStream alligevel først vil blive afgjort om seks måneder, og dermed er det endnu uvist om opkøbet overhovedet bliver til noget, skriver Wall Street Journal.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs