MediaWatch

Udsigt til flere top-level domænenavne

I dag har private, virksomheder og institutioner kun syv alternativer at vælge imellem, når de skal beslutte sig for et verdensomspændende top-level domænenavn, som for eksempel .as, .com, .org og .net. Men nu har det amerikanske selskab Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), som administrerer verdens domænenavnene, besluttet at antallet kan udvides.

Det betyder at virksomheder måske får mulighed for at vælge efternavne, som for eksempel .shop, .bank elelr .travel, skriver Financial Times.

Icanns nye åbne holdning kan også gå hen at få betydning for EU-Kommissionens udtrykte ønske om at give europæiske virksomheder mulighed for at profilere sig som europæiske virksomheder ved at kalde sig .eu til efternavn.

Efter den nylige afstmemning I Icann følger nu en offettlig høring om emnet, hvorefter den endelige vedtagelse af, hvilke navne der bliver tale om, og hvordan de skal administreres, ventes gennemført I løbet af December.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs