IT klasseskel også i Vesten

MediaWatch

Generalsekretær i FN, Kofi Annan, udtalte i sidste uge, at mangelen på grundlæggende muligheder for telekommunikation er for de fattige i dag næsten på linje med manglen på mad og husly. Han påpegede også, at denne mangel kan gøre det vanskeligere at finde løsninger på de traditionelle fattigdomsproblemer. Her mente Annan først og fremmest de fattige i udviklingslandene.

Men tallene fra det britiske Office for National Statistics (ONS) viser, at også i et industriland som Storbritannien findes der et skel mellem fattig og rig, når det gælder adgang til Internettet. BBC News skriver, at selv om én af fire britiske husholdninger har en opkobling til Internet, er andelen blot tre procent blandt de lavtlønnede grupper.

I det øverste økonomiske lag kan næsten halvdelen koble sig på Internettet hjemmefra.

Generelt oplever briterne en stærk stigning i antallet af husholdninger med Internetadgang, men fra offentlig hold lyder et ønske om at gøre noget ved klasseforskellene på Internettet.

Der er sat tiltag i gang for at give de lavtlønnede de samme muligheder. Eksempler på tiltag er ifølge BBC News at tilbyde skattelettelser til firmaer, som er villige til udlåne computere til de ansatte, samt kraftige prisreduktioner på grundlæggende IT-kurser.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også