Forbrugerrådet stiller krav til auktion

MediaWatch

Forskningsministeren overvejer at udbyde licenserne til fremtidens mobiltelefoni, UMTS, på en auktion, som forventes at indbringe en milliard fortjeneste til regeringen. Den fremgangsmåde frygter Forbrugerrådet vil gå ud over forbrugernes interesser med hensyn til bedst og billigst mobiltelefoni, og man anbefaler derfor i et brev til Forskningsminister Birte Weiss, at regeringen sætter et loft over priserne.

Ifølge brevet er baggrunden for henvendelsen, at Forbrugerrådet opfatter, at de danske politikere arbejder sig væk fra nogle af telepolitikkens vigtigste grundprincipper med hensyn til skabelsen af det bedste og billigste net og modstanden mod adgangsbarierrer. Forbrugerrådet anbefaler blandt andet, at der i auktionerne indføres en række kriterier med hensyn til minimumsdækning og ombygningshastighed, og at der knyttes kriterier til teknologiens anvendelsesmuligheder.

Forbrugerrådet understreger, at man ikke tager stilling til, om auktionsformen er en god ide eller ej, men at man blot forholder sig til en eventuel auktion.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også