MediaWatch

Forbrugerrådet stiller krav til auktion

Forskningsministeren overvejer at udbyde licenserne til fremtidens mobiltelefoni, UMTS, på en auktion, som forventes at indbringe en milliard fortjeneste til regeringen. Den fremgangsmåde frygter Forbrugerrådet vil gå ud over forbrugernes interesser med hensyn til bedst og billigst mobiltelefoni, og man anbefaler derfor i et brev til Forskningsminister Birte Weiss, at regeringen sætter et loft over priserne.

Ifølge brevet er baggrunden for henvendelsen, at Forbrugerrådet opfatter, at de danske politikere arbejder sig væk fra nogle af telepolitikkens vigtigste grundprincipper med hensyn til skabelsen af det bedste og billigste net og modstanden mod adgangsbarierrer. Forbrugerrådet anbefaler blandt andet, at der i auktionerne indføres en række kriterier med hensyn til minimumsdækning og ombygningshastighed, og at der knyttes kriterier til teknologiens anvendelsesmuligheder.

Forbrugerrådet understreger, at man ikke tager stilling til, om auktionsformen er en god ide eller ej, men at man blot forholder sig til en eventuel auktion.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Seneste nyt

Se flere jobs