MediaWatch

Forbrugerrådet stiller krav til auktion

Forskningsministeren overvejer at udbyde licenserne til fremtidens mobiltelefoni, UMTS, på en auktion, som forventes at indbringe en milliard fortjeneste til regeringen. Den fremgangsmåde frygter Forbrugerrådet vil gå ud over forbrugernes interesser med hensyn til bedst og billigst mobiltelefoni, og man anbefaler derfor i et brev til Forskningsminister Birte Weiss, at regeringen sætter et loft over priserne.

Ifølge brevet er baggrunden for henvendelsen, at Forbrugerrådet opfatter, at de danske politikere arbejder sig væk fra nogle af telepolitikkens vigtigste grundprincipper med hensyn til skabelsen af det bedste og billigste net og modstanden mod adgangsbarierrer. Forbrugerrådet anbefaler blandt andet, at der i auktionerne indføres en række kriterier med hensyn til minimumsdækning og ombygningshastighed, og at der knyttes kriterier til teknologiens anvendelsesmuligheder.

Forbrugerrådet understreger, at man ikke tager stilling til, om auktionsformen er en god ide eller ej, men at man blot forholder sig til en eventuel auktion.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs