MediaWatch

Forbrugerrådet stiller krav til auktion

Forskningsministeren overvejer at udbyde licenserne til fremtidens mobiltelefoni, UMTS, på en auktion, som forventes at indbringe en milliard fortjeneste til regeringen. Den fremgangsmåde frygter Forbrugerrådet vil gå ud over forbrugernes interesser med hensyn til bedst og billigst mobiltelefoni, og man anbefaler derfor i et brev til Forskningsminister Birte Weiss, at regeringen sætter et loft over priserne.

Ifølge brevet er baggrunden for henvendelsen, at Forbrugerrådet opfatter, at de danske politikere arbejder sig væk fra nogle af telepolitikkens vigtigste grundprincipper med hensyn til skabelsen af det bedste og billigste net og modstanden mod adgangsbarierrer. Forbrugerrådet anbefaler blandt andet, at der i auktionerne indføres en række kriterier med hensyn til minimumsdækning og ombygningshastighed, og at der knyttes kriterier til teknologiens anvendelsesmuligheder.

Forbrugerrådet understreger, at man ikke tager stilling til, om auktionsformen er en god ide eller ej, men at man blot forholder sig til en eventuel auktion.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs