MediaWatch

TV 2-analyse: Langt flere licensmidler

Berlingske Tidende kalder bogen for et mediepolitisk partsindlæg, som er påhæftet ønsket om flere licenspenge. Men den dokumenterer også, at stationen er langt bedre en sit rygte og fremhæver TV 2s historiske betydning for TV-udviklingen i Danmark.

Bogen ser dog sorte skyer forude. I forhold til den kommende konkurrencesituation på mediemarkedet - fra to kanaler til 117 kanaler - vil der blive økonomisk pres på TV2s økonomiske stilling på reklamemarkedet.

Medieforsknerne advarer: "Spørgsmålet er ikke så meget, om TV2 vil overleve, når konkurrencen spidser yderligere til, men om det vil være muligt at bevare TV2 som public service-station..." Det er jo også et godt spørgsmål, skriver Berlingske Tidende. Og medieforsknerne giver selv svaret: "Det er derfor nærliggende at mene, at løsningerne på TV2s problemer ikke længere skal findes på markedet, men fordrer betydeligt større licenstilskud, end der hidtil har været politisk vilje til".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs