MediaWatch

TV 2-analyse: Langt flere licensmidler

Berlingske Tidende kalder bogen for et mediepolitisk partsindlæg, som er påhæftet ønsket om flere licenspenge. Men den dokumenterer også, at stationen er langt bedre en sit rygte og fremhæver TV 2s historiske betydning for TV-udviklingen i Danmark.

Bogen ser dog sorte skyer forude. I forhold til den kommende konkurrencesituation på mediemarkedet - fra to kanaler til 117 kanaler - vil der blive økonomisk pres på TV2s økonomiske stilling på reklamemarkedet.

Medieforsknerne advarer: "Spørgsmålet er ikke så meget, om TV2 vil overleve, når konkurrencen spidser yderligere til, men om det vil være muligt at bevare TV2 som public service-station..." Det er jo også et godt spørgsmål, skriver Berlingske Tidende. Og medieforsknerne giver selv svaret: "Det er derfor nærliggende at mene, at løsningerne på TV2s problemer ikke længere skal findes på markedet, men fordrer betydeligt større licenstilskud, end der hidtil har været politisk vilje til".

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs