MPEG og DVB øger Internettets muligheder

MediaWatch

Med udsigt til øget konkurrence mellem teleoperatørerne vil bredbåndsproblemet om kort tid være løst, og det danske firma Ragtec er med helt i front med udvikling af applikationer til den nye MP4-teknologi.

Ifølge administrerende direktør i det danske firma Ragtech, John George Riise, er MP4 nøglen, der vil åbne op for en hidtil uset interaktivitet på fjernsynet, skriver Computerworld. Interaktiviteten ved digital-TV giver seerne mulighed for selv at øve indflydelse på, hvad de vil se. Det vil revolutionere reklameindustrien, som ved hjælp af MP4-applikationer får mulighed for at vise reklamer, som er skræddersyede til de enkelte målgrupper. Ractec har specialiseret sig i at udvikle de servere, som kan gøre MP4 brugbar, til at sende de skræddersyede reklamer.

Hvor det nu er TV-stationernes producere, der bestemmer, hvilke billeder der skal vises på seernes TV-apparater, bliver det med MP4 og digital-TV muligt for seerne selv at bestemme, hvad de vil se på skærmen. MP4 vil desuden revolutionere video-on-demand udsendelserne og gøre det muligt for brugerne at downloade lige netop de udsendelser, som de ønsker at se, når som helst de ønsker det.

MPEG (Moving Picture Experts Group) bliver sandsynligvis fremtidens standard for multimedia over Internettet. Den nye MPEG-4-standard kombinerer næsten alle typer af multimedia, så som lyd, video, grafik og animationer, til et smalet standardformat, som så kan streames eller lagres som en fil.

Hermed er der med MPEG-4 standarden udsigt til, at der åbner sig et væld af nye muligheder indenfor TV-broadcasting og video-on-demand. TV-broadcasting over Internettet åbner igen nye muligheder for at reklamere, men som også kræver nye teknologier og en ny infrastruktur, hvis Internettet skal kunne bære den øgede belastning.

DR og TV2 tester i øjeblikket udsendelse af digital-tv i Nord- og Vestsjælland. Baggrunden for forsøget, som Kulturministeriet har iværksat, er Skouby Rapportens anbefalinger vedrørende DVB, Fremtidens TV. Formålet med forsøget er at dets resultater skal bruges af Kulturministeriet planlægningen af fremtidens landsdækkende sendenet. Planen er, at DVB i løbet af 10-15 år skal afløse det nuværende analoge TV. DVB giver mulighed for at sende fire programmer på én kanals plads i en kvalitet, som er sammenlignelig med den nuværende.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også