MediaWatch

Kæder skaber e-butikker

Der findes i dag omkring 280 detailhandelskæder i Danmark. Heraf er de 33 repræsenteret med e-handel, og lige så mange vil komme til inden, der er gået et år. Det drejer sig blandt andet om kæderne Bauhaus, Imerco, Ikea, Ilva, Ide Møbler og Synoptik, skriver Børsen.

Den nye trend gælder dog ikke dagligvarekæderne. Her er det fortsat kun Favør, som har etableret en landsdækkende e-handel. Rema 1000 er på vej mens de øvrige store kæder stadigvæk venter i kulissen og ser tiden an.

Detailkædernes indtog med Internet-handel skaber et pres på de øvrige butikker i Danmark om at etablere net-butikker. Analysefirmaet Forrester Research forudser at den danske nethandel vil stige fra 133 milllioner i 1999 til 362 millioner i 2000 og til 6,6 milliarder i 2004.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs