MediaWatch

Finsk teleselskab vil konkurrere i Danmark

Teleoperatøren GlobalConnect planlægger at sende det nye fibernet i kommerciel drift den 1. september,, og der er ud over Sonera yderligere et par selskaber, som vil påbegynde at udbyde en række tjenester over nettet, skriver Børsen. Dermed ser der endelig ud til at komme konkurrence til Tele Danmark, som i dag stort set har monopol på faste teleforbindelser i Danmark.

Hvis de ønsker det, har den finske børskomet Sonera størrelsen og kapaciteten til at blive en ny storspiller indenfor telefoni på det skabdinaviske marked. Selskabet har en markedsværdi, der er større end Tele Danmark, om end omsætningen er noget mindre.

En anonym nordisk teleanalytiker vurderer i Børsen, at Sonera’s motiver enten er at bruge Danmark som knudepunkt for international trafik, eller også er de i gang med at indlede en stor skandinavisk satsning. John Strand, fra Strand Consult vurderer at Sonera kan være en potentiel køber til Sonofon.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs