IT-selskaber i udskilningsløb

MediaWatch

Aktier som Navision Software, i-data, Columbus IT-Partner og Memory Card Technology tabte omkring ti pct. af værdien, mens det toneangivende danske aktieindeks, KFX, slap med to pct, skriver Berlingske Tidende.

De seneste dages kraftige kursfald i IT-aktier kan være et afgørende signal om, at investorer nu begynder at se mere kritisk på selskaberne. Aktiechef Flemming Barleth, Den Danske Bank, mener, at det er på høje tid.

"Kursfaldene er også udtryk for, at mange investorer ikke længere føler sig trygge ved, om IT-selskaberne kan honorere de høje kurser, som disse aktier ligger i. Der er et udskilningsløb i gang i branchen," siger Flemming Barleth. Han tør ikke sige, at euforien i IT-aktier er ved at vende afgørende, og at boblen er begyndt at briste.

"Der er i hvert fald sket et betydeligt kursfald, men der er stadig tale om enorme kursstigninger, når vi kigger et år tilbage. Nu begynder investorerne at vurdere selskaberne mere kritisk. Det er altid sundt for et aktiemarked i stedet for den eufori, vi har set. Det er en fordel for alle, at investorerne også begynder at tænke på en mere afbalanceret portefølje, hvor man også har de mere traditionelle industri-, finansielle og farmaceutiske aktier med, siger Flemming Barleth.

Han mener, at mange private investorer, der udelukkende har investeret i IT-aktier, hvoraf nogle indeholder lidt for megen varm luft, er de store tabere efter de seneste dages kursdyk.

IT- og teleanalytiker Niels Høy Nielsen, Jyske Bank, vurderer, at mange investorer har fået sig en lærestreg, efter at den amerikanske Microsoft-dom sendte alverdens IT-aktier ud i store svingninger.

"Når selskaberne begynder at komme med regnskaber, vil man nok prøve at skille skidt fra kanel. Der er kommet utroligt mange nye virksomheder på børsen, og de er ligesom blevet begunstiget af det høje prisniveau uden egentlig at have bevist noget som helst," siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også