MediaWatch

Lokalradioer byder på den radiokanal

Han mener i øvrigt, at det nyligt indgåede medieforlig, som skulle give danskerne flere radiokanaler, kan få den stik modsatte virkning, skriver Børsen.

Beregninger af forligets mulige konsekvenser viser, at konkurrencen fra en kommerciel, landsdækkende femte kanal kan tvinge en række nordjyske lokalradioer til lukning.

Desuden vil de tekniske ændringer, som er nødvendige for at skabe plads til den nye radio, påføre lokalradioerne masser af udgifter og besvær, mener Peter A. Petersen, hvis ANR-gruppe omfatter fire lokalradioer i henholdsvis Aalborg, Hobro, Hjørring og Frederikshavn.

Som han ser det, hviler ANR-gruppen på et spinkelt økonomisk grundlag. Den er truet af lukning, hvis den udsættes for yderligere konkurrence. Det er derfor, ANR-gruppen byder på den femte kanal.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs