MediaWatch

Lokalradioer byder på den radiokanal

Han mener i øvrigt, at det nyligt indgåede medieforlig, som skulle give danskerne flere radiokanaler, kan få den stik modsatte virkning, skriver Børsen.

Beregninger af forligets mulige konsekvenser viser, at konkurrencen fra en kommerciel, landsdækkende femte kanal kan tvinge en række nordjyske lokalradioer til lukning.

Desuden vil de tekniske ændringer, som er nødvendige for at skabe plads til den nye radio, påføre lokalradioerne masser af udgifter og besvær, mener Peter A. Petersen, hvis ANR-gruppe omfatter fire lokalradioer i henholdsvis Aalborg, Hobro, Hjørring og Frederikshavn.

Som han ser det, hviler ANR-gruppen på et spinkelt økonomisk grundlag. Den er truet af lukning, hvis den udsættes for yderligere konkurrence. Det er derfor, ANR-gruppen byder på den femte kanal.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs