Regeringsudspil: Privat radio ignoreres

MediaWatch

Det viser regeringens nye medieudspil, der blev offentliggjort på et pressemøde tirsdag kl. 13.00, hvor flere repræsentanter fra private radioer - herunder Voice - blev meget lange i ansigterne.

Tanker om højere sendestyrke og fri networking, som var med i forligsteksten i februar 1999, er nemlig droppet. Lokalradioer skal fastholdes om svage lokale medier, der ikke må kunne konkurrere med en ny kommerciel "P4", der efter regeringens mening skal drives af TV 2. Kulturministeren hævdede på pressemødet, at hun blot lægger sig på linie med Norge og Sverige. Det er ikke tilfældet på radioområdet.

Regeringen siger i udspillet, at det skal overvejes, om det er hensigtsmæssigt at nedlægge de lokale radio- og TV-nævn og i stedet oprette amtslige nævn med de samme opgaver. Det skal i den forbindelse overvejes at decentralisere fordelingen af tilskud til ikke-kommercielle lokale radio- og TV-stationer fra Udvalget vedr. Lokal Radio og TV til de ovennævnte amtslige nævn.

Proceduren for udpegning af medlemmerne af de lokale radio- og fjernsynsnævn ændres efter udløbet af de nuværende nævns funktionsperiode, således at det herefter er kommunalbestyrelsen, som udpeger repræsentanterne fra det lokale foreningsliv.

Tilskudsordningen for ikke-kommercielle lokal radio og -TV-stationer videreføres på det hidtidige niveau, dvs. 50 mio.kr. årligt. Ordningen finansieres dels af networking-afgift på lokal-tv-området (30 mio.kr.), dels licensmidler (20 mio.kr.).

Der afsættes ikke yderligere licensmidler til støtte af ikke-kommerciel lokal radio- og TV-virksomhed.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også