MediaWatch

Markedet via WAP-telefoner vil dominere

Ifølge analysefirmaet Analysys vil 1,2 milliarder benytte mobiltelefonen i år 2005, når de går online, mens kun cirka 400 millioner vil benytte fastnettet, skriver Jyllands Posten. Allerede i år 2003 vil markedet for varer og tjenesteydelser over Internettet via mobiltelefonen blive på 13 milliarder dollars.

Derfor kæmper både banker, mobiltelefonselskaber og andre Internetfirmaer i øjeblikket om at få del i den omfattende betalingsformidling, som markedsboomet efter alt sandsynlighed vil medføre.

Katrina Bond fra nyhedsbureauet Reuters tror på, at portaler på Internettet bliver langt vigtigere for det trådløse marked end for fastnettet. Hvad angår betalingsformidlingen, så har bankerne klare fordele under de nye handelsforhold. Bankerne har egne betalingssystemer og gode sikkerhedssystemer, og som indgangsportal kan de lede forbrugerne hen på hjemmesider med e-handel og samtidig tilbyde betalingsservice.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs