MediaWatch

Kulturministeriet bestilte sendemulighed

Danmarks Radio og kulturministeren ønsker begge at få lukket kritikken fra mange licensbetalere der er vrede over, at de ikke umiddelbart har adgang til DR2. Derfor har begge institutioner i fællesskab taget brodden af balladen ved sikre DR2 jordbaseret distribution.

Problemet for DR2 var, at de fleste af de 11 lokale sendere, der er tilbage til DR2, ligger i små byområder. Senderne er normeret til 200w, som kan give en rækkevidde på ca. 10-15 km.

For at nå de lovede 80% i penetration til DR2 er Københavnsområdets mange indbyggere afgørende. DR tog kontakt til Telestyrelsen, og man har siden forhandlet sig frem til en langt mere effektiv sendemulighed for DR2 i det Storkøbenhavnske område.

Telestyrelsen fandt frem til en sendemulighed, hvor sendestyrken er 5kW fra Gladsaxe-senderen, og det vil give en særdeles god dækning af Storkøbenhavn. Planen er, at denne modtagemulighed bliver til rådighed for seerne i maj eller juni. Læs hele historien i nyhedsbrevet MediaWatch, der udkommer fredag den 10. marts.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs