MediaWatch

B2B-markedet vinder frem

Meget tyder dog på at år 2000 i høj grad vil sætte fokus på e-handelens betydning på Business-to-Business markedet, og på de selskaber af mere industriel karakter som for alvor forstår at positionere sig og skabe konkurrencefordele via nettets muligheder.

Her står specielt konglomerater som General Electric og General Motors til at kunne drage fordele af nettet. Interne beregninger hos flere store koncerner anslår, at en almindelig ordrebestilling af en vare afleder en omkostning på mellem 300-1.000 kr., men via nettet koster den tilsvarende transaktion omkring 5-10 kr.

For store koncerner som f.eks. General Motors, som har et årligt indkøbsbudget på omkring 600 milliarder kr., er et sådant regnestykke ikke svært at forholde sig til, derfor vil vi i de kommende 12 måneder se en voldsom udvikling på Business-to-Business markedet med specifikt fokus på fordelene ved e-handel og elektroniske transaktioner.

BusinessWeek har i samarbejde med Goldman Sachs undersøgt de potentielle omkostningsgevinster, der ligger for forskellige brancher og industrier ved at anvende e-handel frem for mere traditionelle metoder som brev, fax og telefon. Det er fascinerende størrelser

Klik her for at se illustrationen i fuld størrelse

Kilde: BusinessWeek

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs