Jubel hos TV2 over DR-afdelings endeligt

MediaWatch

"Det er for os en helt fantastisk situation, at underholdningsafdelingen på en public service station frivilligt går med til at nedlægge den afdeling, som vi har konkurreret mest imod." Det siger TV2s programchef Bo Damgaard til Berlingske Tidende, og han kalder samtidigt DRs beslutning om at lukke UHA-afdelingen i slutningen af denne måned for "både frygtelig, men også ganske besnærende for TV2s fremtid".

"Jeg må indrømme, at vi sidder med armene oppe over hovedet, fordi det er en enorm chance for os i en tid, hvor vi skal passe på pengene og dermed ikke har så mange midler til at skabe overvældende mange nye tiltag," siger Damgaard.

For fire år siden nedlagde han sammen med TV2s øvrige ledelse TV2s største og første satsning, "Eleva2ren", der dengang blev en af TV2s mærkevarer. I stedet satsede man på store underholdningshows, hvoraf "Klassefesten" er blevet det foreløbig største hit hos seerne.

"Når DR nedlægger en stor, gammel afdeling og lægger sin produktion ude i byen, er det samtidig en cadeau til produktionsmiljøet og den måde, vi samarbejder med miljøet på. Det gælder også inden for satiren, hvor vi har satset klart på "Kongeriget" med Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt, "Lex og klatten" og shows med Finn Nørbygaard," siger Damgaard.

"TV2 kom til verden i sin tid for at gøre en forskel for seerne. Men denne konsekvens - at konkurrenterne ligefrem giver op - var der altså ingen, der havde regnet med," siger Damgaard. Han indrømmer dog hurtigt, at når han tager armene ned efter det første glædesudbrud, kan han godt få øje på nye bekymringer i forbindelse med den fremtidige konkurrence med DR TV.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også