MediaWatch

Strejke på regionale radioer

Kritikken fra journalisterne går først og fremmest på den tolkning af en nylig indgået overenskomst, som ledelsen lægger for dagen. Blandt andet er journalisterne utilfredse med ledelsens tolkning af de nye regler for tidskompensation for natarbejde. Ifølge journalisterne vil ledelsen ikke give lov til, at de ansatte samler tidskompensationen sammen til hele afspadseringsdage. I stedet forkorter ledelsen arbejdsdagene svarende til tidskompensationen. Ifølge overenskomsten får de ansatte 20 minutter for hver time, de arbejder om natten. Desuden er de strejkende utilfredse med, at ledelsen i DR fremover ønsker at udvide sendetiden på regionalstationerne - blandt andet med timenyheder i weekenderne - men uden at de nødvendige økonomiske midler følger med.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Seneste nyt

Se flere jobs