MediaWatch

Nordisk kanal ind i de amerikanske stuer

»Vi vil gerne etablere en forbindelse tilbage til lande, som mange amerikanere kommer fra«, siger direktør Dean Ericson fra kanalen, som bærer navnet Scandinavian Channel. Der er over 16 millioner mennesker af nordisk oprindelse i Nordamerika. Scandinavian Channel går i luften fredag. Det bliver som betalingskanal via både satellit og kabel. Hovedparten af programmerne er hentet fra de fem offentlige tv-kanaler i de nordiske lande. Fra Danmark er det således fra Danmarks Radio. Desuden sendes bl.a. film, musik og sport fra Norden, der indkøbes til lejligheden. »Vi vil gerne bringe det bedste fra Norden og således også præsentere Norden for amerikanerne«, siger Ericson fra kanalens base i Denver, Colorado. Han er selv tredje generations amerikaner af svensk afstamning.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs