Fire kandidater til ny TV 2 direktør

MediaWatch

TV2-bestyrelsen skal træffe sit valg på et møde i november, og det står klart, at bestyrelsen har fravalgt en journalistisk funderet direktør. Ifølge Mediawatchs underretninger er den konstituerede direktør, Peter Parbo, også en reel kandidat. Bliver det Parbo, der skal føre TV 2 videre, vurderes det, at stationen får en direktør, der er klar tilhænger af licensen, men dog vil korrigere kursen, så der fremstår et mere kommercielt tænkende TV 2.

Den politiske tæft hos den kommende direktør er måske knap som vigtig som tidligere, idet bestyrelsen rummer en række sværvægtere, som nok skal kunne råbe Christiansborg op.

DR-TV direktør Bjørn Erichsen har været nævnt i spekulationerne, men han er formentlig forkastet med den begrundelse, at man ikke kan trække en gammel DKP'er ud til møder på mediabureauerne. Derudover harmonerer Erichsens centralisme dårligt med TV2-systemets meget selvstændige regioner.

Derimod erfarer Mediawatch, at økonomidirektør Erik D. Jensen, Egmont, er inde i billedet som en stærk topkandidat. Erik D. Jensen var direktør på TV 2 tilbage i 1989. Han vurderes som meget kompetent på alle jobbets områder og vil i givet fald skubbe Peter Parbo ned i organisationen.

Som nummer fire på toplisten nævnes nu også Ivar Brændgaard, der har gjort det godt i TV2-systemet gennem mange år som direktør for den mest succesrige og veldrevne TV2-region, TV/Midtvest.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også