MediaWatch

Benhårde forhandlinger om TV-udbud forude

" Det betyder for eksempel, at franske TV5 kom blandt de 20 kanaler i hele landet, selv om den kun blev nummer 44 blandt de 215.000, der stemte. Og omvendt at flere af de mest populære tv-kanaler som Discovery, Animal Planet og Eurosport må sænke prisen, hvis de ikke vil hives af skærmen. Tele Danmark tog allerede i går hul på forhandlingerne med de kanaler, der efter teleselskabets mening har skruet prisen for meget i vejret. TV- og radiokanalerne går til forhandlingsbordet med kniven på struben, fordi politikerne med en sidste-øjebliks beslutning ændrede reglerne for afstemningen. Tele Danmark kan ikke gøre noget ved topscorere som TV3, TvDanmark og 3{pl}, men har det sidste ord ved de lidt mindre folkekære kanaler - og det giver visse problemer. “Det er kommet til at fremstå som om, at Tele Danmark fører kulturpolitik - det bryder vi os ikke om«, siger Henning Dyremose, som håber, der vil være lavet nye regler, når der igen skal stemmes om to år."

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Seneste nyt

Se flere jobs