MediaWatch

Ansatte imod DRs Ørestadsprojekt

" "Når udgiften til renter og afdrag på det kommende byggeri i Ørestad efter vores opfattelse er steget fra omkring 30 til nu 160 mio. kr., tvivler vi stærkt på, at ledelsen har styr på situationen. Og går det galt, vil det gå ud over medarbejderne og lyttere og seere," siger Jørgen Møller, som i denne sag repræsenterer 1500 DR-ansatte i kontaktudvalget i Danmarks Radio, KUV. Det er en sammenslutning af medarbejdere i DR med undtagelse af de omkring 1000 journalister. Medarbejdernes bekymring fremgår af et brev, som er blevet sendt til formanden for finansudvalget, Peter Duetoft (CD). Brevet er afsendt på et strategisk dårligt tidspunkt - for DR's ledelse i hvert fald. I morgen skal finansudvalget i Folketinget tage stilling til, om Danmarks Radio skal have en lånegaranti på 2,3 mia. kr. Med det beløb vil DR kunne opføre et mediehus i Ørestad, hvor radio, TV og IT-virksomhed samles. KUV mødes i eftermiddag med DR's ledelse og håber, at ledelsen vil tage bekymringen alvorligt. Danmarks Radios ressourcedirektør Anders Kronborg mener, at KUV's bekymring bygger på forkerte oplysninger. "Vi må konstatere, at vi har været for dårlige til at orientere de ansatte. Kendsgerningen er, at vi netto skal ud at finde 110 mio. kr., hvilket skyldes, at DR køber mediehuset, hvor vi tidligere talte om at blive lejer. Her talte vi om en udgift på 66,5 mio. kr. Samtidig er vi indstillet på at opføre en større koncertsal, hvilket vil give større udgifter,« siger Anders Kronborg. Han mener, på baggrund af ledelsens udregninger, at der er sikkerhed for, at DR kan betale de 110 mio. kr. om året i låneperiodens 30 år."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs