MediaWatch

Fodboldstrid i konkurrencestyrelsen

"En bekendtgørelse fastslår nemlig, at landskampe i EM-kvalifikationen er med på den liste over sportsbegivenheder, der skal tilbydes befolkningen på en landsdækkende kanal -som TV3 ikke er. Den seneste tid har der da også været forhandlinger mellem TV-stationerne, men onsdag sagde TV3 stop, da parterne ikke kunne enes om en pris for videresalget. TV3 forlangte ifølge ubekræftrede forlydender tre mio. kroner, mens de to kanaler på baggrund af landsholdets efterhånden minimale chancer for EM-kvalifikation og deraf ringere seer-tække hver for sig ikke ville give mere end en enkelt million. Efter sammenbruddet agter TV3 nu at sende landskampen udelukkende på søsterkanalen 3+, og det fik i går DR's sportschef, Jørgen Steen Nielsen, til at bede Konkurrencestyrelsen om at tage stilling til sagen og fastlægge en salgspris. ""Vi afventer Konkurrencestyrelsens afgørelse med spænding, for dette er i høj grad en prøvesag, der kan udstikke retningslinjerne for fremtidens handler,"" mener Jørgen Steen Nielsen. Konkurrencestyrelsen kan ikke pålægge nogen af kamphanerne at rette sig efter den endelige konklusion, og derfor er luften stadig tyk af spørgsmål og tvivl. Hvis styrelsen eksempelvis fastsætter prisen til to mio. kroner, kan det betyde, at DR og TV2 stadig ikke vil købe. Ingen kan pålægge stationerne at sende kampen, og en stor del af seerne vil så alligevel gå glip af kampen."

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs