MediaWatch

Telecom Italia og Deutsche Telekom - et nyt par?

Telecom Italia og Deutsche Telekom forhandler om en fusion, der kan blive til det næststørste globale teleselskab efter japanske NTT. Hvis rygterne er sande, kan de redde Telecom Italia fra kløerne på Olivetti, der har forsøgt en aggressiv overtagelse af det italienske teleselskab med et bud på $ 65 mia. I hele ugen har det cirkuleret med rygter om, at Telecom Italia er på udkig efter en international partner, efter aktionærerne lørdag underkendte bestyrelsens forsvarsplan, der skulle redde teleselskabet fra Olivetti. Udover Deutsche Telekom er andre mulige partnere Cable & Wireless PLC og British Telecom PLC. For Deutsche Telekom vil en handel med Telecom Italia hjælpe det tyske teleselskab med at indfrie sine ambitioner om yderligere international ekspansion og positionere selskabet i forhold til konkurrenter som AT&T Corp. og British Telecom.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs