MediaWatch

Enigt Folketing

Et delforlig i december 1998 hindrer, at den kostbare tekniske udvikling i digitalisering kan fortsætte uanset de politiske trakasserier om fordelingen af kanaler mellem DR og kommercielle stationer.Til marts mødes mediepolitikerne for at finpudse rammerne for digitaliseringen.

- Digitaliseringen af den tredie jordbaserede tv-kanal er vi enige om. Det går i gang, og det er fantastisk vigtigt, at den teknologiske udvikling ikke går i stå, siger kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R).

- Diskussionen om DAB-forsøgene og digitaliseirngen på radiosiden fortsætter vi at forhandle. Det er først og fremmest teknik, men på dette område er der stort samfald af teknik og politik. Det er det, der hedder teknologi, slutter kulturministeren.

Danmark har fået tildelt én multipleks, som kan rumme op til fem digitale tv-kanaler, hvoraf DR og TV2 hver har fået to, mens en kommerciel kanal skal den på den femte.

Internationalt har man indført en hamstring forbudt politik, så Danmark kan kun få op til yderligere tre multipleksbånd, når det første bånd er udnyttet.


Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs