MediaWatch

Tele Danmark Kabel-TV opsiger aftale

TDK har godt 800.000 kunder på deres kabel-tv netværk, hvoraf dog kun 325.000 er egne abonnenter, resten er private antenneforeninger og boligforeninger, som får leveret tv-signaler via hybridnettet. Opsigelsen kommer ikke overraskende efter at landets øvrige antenneforeninger tidligere også har opsagt deres aftaler med Viasat, der er Modern Times Group's (Kinnevik) distributionsselskab for bl.a. TV3-kanalerne - og skal ses i lyset af Viasat's annoncerede prisforhøjelser. TV3 stiger med 1 krone til 9,75 - og den tidligere gratis kanal 3+ kommer til at koste 8,75 kroner pr. måned pr. husstand. TDK's opsigelse skal samtidig også ses som et led i forhandlinger om betalings-tv pakket via dekoderen, som erstatning for den forventede aflysning af forårets brugerafstemning.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs