MediaWatch

SBS vil ikke have TV 2 ind i radio

Medieforlig: Direktør i TvDanmark og SBS, der står bag blandt andet The Voice, Jesper Lund, raser over kulturministeren, som han betegner som "statsmonopolist dybt ind i sjælen". "At kalde det monopolbrud er en illusion, når TV2 kommer ind i billedet. Det her handler om statens styring af nyhedsformidlingen, om at politikerne ikke vil give afkald på styringen af alle elektroniske nyheder - det er uklædeligt for et demokrati," mener Jesper Lund. "Det er sørgeligt, at vi har en så kropumulig lovgivning, hvor selv de andre skandinaviske lande har en langt mere liberal indstilling til radio og TV," siger TvDanmarks direktør.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs