Medier i etisk dilemma om ny henrettelsesvideo

Flere medier fravælger at bruge billeder fra terrorgruppen Islamisk Stats video af endnu et brutalt mord på en amerikansk journalist.

Flere danske medier træder yderst varsomt, når de skal dække den seneste henrettelsesvideo af en amerikansk journalist fra terrorgruppen Islamisk Stat (IS), skriver DR.

Videoen, som er den anden i rækken af henrettelsesvideoer fra IS, sætter nemlig medierne i et dilemma mellem pligten til at dække virkelighedens gang men samtidig undgå at gå terrorgruppens spin-ærinde.

"I forbindelse med Foley-sagen viste vi et billede, der var meget dramatisk fra videoen, inden henrettelsen fandt sted. Det gjorde vi, fordi det var første gang, vi kunne se de barbariske metoder, som IS bruger. Men at gøre det igen har ingen dokumentationsværdi, fordi det ikke bringer noget nyt i forhold til Foley-sagen. Vi ønsker heller ikke at komme ind i det spin, som IS ønsker," siger Olav Skaaning Andersen, chefredaktør på BT, til DR.

Ud over BT forklarer også DR og Ekstra Bladet til Dr.dk, at de har fravalgt at bruge billeder fra den seneste henrettelsesvideo og i stedet valgt at bruge tidligere billeder af journalisten Steven Sotloff, men også billeder fra videoer, som IS tidligere har offenltiggjort.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også