Tyske ejere trækker 30 millioner ud af Snowman Productions

2022 blev et rigtig godt år for Snowman Productions. Produktionsselskabet udlodder halvdelen af sin egenkapital i ekstraordinært udbytte til sin ejer, den tyske mediekoncern ProSiebenSat.1.
Foto: Nicolas Cosedis
Foto: Nicolas Cosedis

2022 blev et forrygende år for tv-produktionsselskabet Snowman Productions, som efter en række indbringende år har akkumuleret en så betydelig egenkapital, at producenten nu kunne sende 30 mio. kr. i ekstraordinært udbytte hjem til ejeren i Tyskland - ProSiebenSat.1.

Udbyttebetalingen kommer ovenpå et rekordresultat med en solid bundlinje på 19,6 mio. kr., der er mere end otte mio. kr. højere i forhold til 2021 - en forbedring på 70 pct. Det er selskabets hidtil bedste år efter stiftelsen i 2011, og ledelsen anser da også selv årets resultat for at være ”meget tilfredsstillende”.

Bruttofortjenesten endte på 48,9 mio. kr. mod 35,1 mio. kr. i 2021. Selskabet oplyser ikke sin omsætning.

MediaWatch har anmodet den danske ledelse om kommentarer til regnskabet og det stærke resultat. Ledelsen har imidlertid ikke ønsket at stille op. 

I stedet henviser man til presseafdelingen i ProSiebenSat.1, der i en skriftlig kommentar oplyser, at årets resultat ikke skyldes særlige opgaver eller enkelte aftaler, men er baseret på en overordnet og generel forbedring af Snowman Productions’ forretning.

”Snowman Productions har været vidne til et meget succesfuldt 2022: Med nye formater som ”Stranded on Honeymoon Island” og andre, som stadig ikke er lanceret, har Snowman udviklet tv-programmer til det internationale marked og produceret til forskellige broadcastere,” skriver en talsmand for ProSiebenSat.1 til MediaWatch.

Forventning om fald i 2023

Ifølge ledelsesberetningen vil træerne ikke fortsætte med at vokse yderligere mod himlen i 2023. 

Ledelsen forventer efter rekorden i 2022 et fald i resultatet på 25 pct. , som dog stadig vil kvalificere til at være blandt de bedste resultater i selskabets historie. 

I modsætning til andre produktionsselskaber i Danmark angiver Snowman dog ikke den uafklarede situation om medieforliget som en årsag til de lavere forventninger i 2023. I stedet anfører talsmanden den generelle økonomiske situation, og at mediemarkeder over alt i Europa er udfordret.

”Og her er Danmark ingen undtagelse. Derfor er det passende for os at anlægge en forsigtig vurdering til årets forventninger,” skriver ProSiebenSat.1.

Internationalt fokus

Snowman står bag kendte formater som ”5. halvleg”, ”Skattejagt på museet” samt ikke mindst det succesfulde, danske program ”Gift ved første blik”, som er solgt til en lang række lande. 

Selskabet ledes i Danmark af adm. direktør Michael Christian von Würden og den øvrige direktion bestående af Lars Christian Fønss samt Rasmus Steentoft. Det producerer både til danske og udenlandske broadcastere og udvikler nye formater til det internationale marked.

Snowman Productions er ejet af svenske Snowman Productions AB, der som nævnt er en del af den tyske mediegigant ProSiebenSat.1. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også