Kulturminister opretter ligestillingspris

Komitéen, der skal udvælge vinderen af prisen i 2023, består blandt andet af tv-vært Sofie Linde, filminstruktør Christina Rosendahl og forfatter Caspar Eric.
Prisen er oprettet af kulturminister Jakob Engel-Schmidt, og vinderen af Bodil Koch-prisen modtager 100.000 kr. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Prisen er oprettet af kulturminister Jakob Engel-Schmidt, og vinderen af Bodil Koch-prisen modtager 100.000 kr. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) opretter en ny ligestillingspris under navnet Bodil Koch-prisen, som skal sætte fokus på dele af kulturlivet, der gør noget særligt for at fremme ligestilling og diversitet. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Prisen uddeles for første gang i 2023, og vinderen modtager 100.000 kr. og udvælges af kulturministeren og Bodil Koch-komitéen blandt de nominerede, som indstilles af udvalgte kunst- og kulturorganisationer.

”Bodil Koch-prisen skal hylde dem, der tager ansvar og gør en forskel for at skabe ligestilling og diversitet i kulturlivet, og så håber jeg, at prisen vil skabe masser af debat og inspirere endnu flere til at tage kampen op,” udtaler Jakob Engel-Schmidt.

Komitéen består i 2023 af Caspar Eric, Christina Rosendahl, sangerinden Fallulah, Marie-Lydie Nokouda, Sofie Linde og Mette Bennedsen.

Bodil Koch døde i 1972 og var en socialdemokratisk politiker, som sad i Folketinget fra 1947-1971. Hun var Danmarks første kvindelige kirkeminister og første kvindelige kulturminister.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også