Kulturminister opretter ligestillingspris

Komitéen, der skal udvælge vinderen af prisen i 2023, består blandt andet af tv-vært Sofie Linde, filminstruktør Christina Rosendahl og forfatter Caspar Eric.
Prisen er oprettet af kulturminister Jakob Engel-Schmidt, og vinderen af Bodil Koch-prisen modtager 100.000 kr. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Prisen er oprettet af kulturminister Jakob Engel-Schmidt, og vinderen af Bodil Koch-prisen modtager 100.000 kr. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) opretter en ny ligestillingspris under navnet Bodil Koch-prisen, som skal sætte fokus på dele af kulturlivet, der gør noget særligt for at fremme ligestilling og diversitet. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Prisen uddeles for første gang i 2023, og vinderen modtager 100.000 kr. og udvælges af kulturministeren og Bodil Koch-komitéen blandt de nominerede, som indstilles af udvalgte kunst- og kulturorganisationer.

”Bodil Koch-prisen skal hylde dem, der tager ansvar og gør en forskel for at skabe ligestilling og diversitet i kulturlivet, og så håber jeg, at prisen vil skabe masser af debat og inspirere endnu flere til at tage kampen op,” udtaler Jakob Engel-Schmidt.

Komitéen består i 2023 af Caspar Eric, Christina Rosendahl, sangerinden Fallulah, Marie-Lydie Nokouda, Sofie Linde og Mette Bennedsen.

Bodil Koch døde i 1972 og var en socialdemokratisk politiker, som sad i Folketinget fra 1947-1971. Hun var Danmarks første kvindelige kirkeminister og første kvindelige kulturminister.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Jens Dresling

Minister nedsætter nyt bogpanel

For abonnenter