MediaWatch

Facebook vil bekæmpe falske nyheder

Mark Zuckerberg afviser, at falske nyhedshistorier på Facebook påvirkede det amerikanske præsidentvalg. Alligevel vil det sociale medie tage kampen op.

Eric Risberg/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Eric Risberg/AP/Polfoto/Arkiv

Efter en historisk beskidt valgkamp, hvor flere medier og politikere har kritiseret Facebook for at sprede falske nyheder og konspirationsteorier med politisk formål, lover det sociale medie nu bedring.

Fremadrettet vil Facebook i højere grad forsøge at bekæmpe de falske nyheder, som florerer på mediet. Det skriver grundlægger og topchef Mark Zuckerberg i et opslag på Facebook ifølge The Guardian.

”Vi vil ikke have falske historier på Facebook. Vores mål er at vise folk det indhold, som de vil finde mest meningsfuldt, og folk vil have troværdige nyheder,” skriver Mark Zuckerberg i sit Facebook-opslag.

Processen med at stoppe distributionen af falske historier er ifølge topchefen allerede påbegyndt. I opslaget afviser han samtidig, at det sociale medie spillede nogen afgørende rolle i valget.

”Af al indholdet på Facebook er mere en 99 pct. af det, som folk ser, autentisk. Kun en meget lille mængde er falske nyheder og svindelnumre. Svindelnumrene, der findes, er ikke begrænset til et partipolitisk synspunkt, eller endsige til politik. Samlet set er det ekstremt usandsynligt, at svindelnumrene ændrede resultatet af valget i den ene eller den anden retning."

På trods af kritik fra blandt andre den siddende præsident Barack Obama har Facebook-grundlæggeren hidtil i høj grad været afvisende overfor eksistensen af falske historier på Facebook.

Præsidentvalg skærer ny mediedagsorden ud i pap

Facebook kritiseres for at fjerne billede af brandskadet mand

Fra "mareridt" til "smid sørgebindene" - Se reaktioner på Trumps sejr

Historisk skift rammer annoncemarkedet i USA

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere