EU håber at have AI-regulering på plads inden slutningen af 2023

Det haster med at få lovgivning på plads til at regulere rammerne for brugen af kunstig intelligens, efter popularitet er skudt i vejret.
Foto: Florence Lo
Foto: Florence Lo

Siden chatrobotten ChatGPT i efteråret for alvor fik sat kunstig intelligens på dagsordenen, er myndighederne i både EU og USA blevet opmærksomme på hurtigt at få regulering på plads på området. Det skriver Berlingske.

Siden der blev givet adgang til ChatGPT i november, har chatrobotten opnået 100 mio. månedlige brugere af softwaren. EU har en ambition om at lande en tekst til aftale om regler for brug af kunstig intelligens på plads inden for de næste par uger, således at den kan godkendes af de 27 medlemslande inden udgangen af 2023 ifølge Reuters.

EU-kommissær Thierry Breton, som har ansvaret for det indre marked, har tidligere meddelt, at en regulering af kunstig intelligens også skal tage hånd om bekymringerne, som bl.a. ChatGPT har givet.

Det er egentlig tre år siden, EU-Kommissionen fremlagde en digital plan ”Europe fit for the digital age” hvori bl.a. regulering af kunstig intelligens også indgik - men en udmøntning af planen til reel lovgivning er først i løbet af de seneste måneder kommet tæt på en realisering i form af den såkaldte AI Act.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også