MediaWatch

Bin Ladens afløser gav ordren til Charlie Hebdo-angreb

Gerningsmænd bag massakren mod Charlie Hebdo fik opgaven af al-Qaeda i Yemen, hævdes det i ny video.

Foto: Thibault Camus/AP/Polfoto

Det var terrornetværket al-Qaedas absolutte topchef, der gav ordren til terrorangrebet mod det satiriske franske ugemagasin Charlie Hebdo i sidste uge, da 12 mennesker blev dræbt.

Det skriver AFP.

Al-Qaeda i Yemen tager skylden for angrebet i en video på YouTube. Heri hævder en talsmand, at det var Ayman al-Zawahiri, der blev øverstbefalende i al-Qaeda netværket efter Osama bin Ladens død, som gav grønt lys til angrebet.

Al-Qaeda i Yemen siger i videoen, at gruppen hvervede gerningsmændene til at angribe det satiriske magasin Charlie Hebdo.

I videoen hævdes det, at gerningsmændene "fik opgaven" at angribe Charlie Hebdo som hævn for, at magasinet har trykt karikaturer af profeten Muhammed.

- Angående det velsignede angreb i Paris tager vi, al-Qaeda i Yemen, skylden for denne operation som hævn for Guds Budbringer, siger Nasser bin Ali al-Ansi i optagelsen.

To dage efter angrebet mod magasinet hævdede et medlem af al-Qaeda i Yemen ifølge nyhedsbureauet AP, at terrornetværket afdeling i Yemen stod bag angrebet i Paris mod Charlie Hebdo.

En af de to brødre, der deltog i angrebet, skal have opholdt sig i en af al-Qaedas træningslejre i Yemen, har sikkerhedskilder i Yemen tidligere sagt.

Said Kouachi var ifølge oplysningerne flere gange mellem 2009 og 2013 i Yemen - først som studerende på et universitet i hovedstaden, Sanaa, og derefter i en af al-Qaedas træningslejre.

En vurdering fra den amerikanske efterretningstjeneste, som nyhedsbureauet AP har set, viser, at Said Kouachi blev uddannet som forberedelse til at vende hjem og udføre et angreb på fransk jord.

De to brødre blev dræbt under en politiaktion i forbindelse med en gidseltagning på et trykkeri i fredags.

/ritzau/Reuters

 

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs