BBC's amerikanske udgave af Top Gear bliver hjemløs

Amerikanske History Channel piller Top Gear USA af plakaten og sender BBC Worldwide på jagt efter ny tv-aftale.
Foto: PR/BBC Worldwide
Foto: PR/BBC Worldwide

Efter fem år og seks sæsoner mister BBC's amerikanske udgave af bilprogrammet Top Gear, Top Gear USA, sit tv-hjem på det store marked.

Det skriver The Guardian.

Programmet har hidtil været en fast del af Discoverys History Channel, men er for nu fyret fra programfladen. 

Ifølge BBC Worldwide, der er public service stationens kommercielle gren og står for salget af Top Gear USA, vil BBC ikke dog opgive pladsen på US-markedet og har sat jagten inde på en ny tv-aftale.

"Vi er fuldt ud dedikerede til det succesfulde Top Gear-brand og er begyndt at afsøge nye muligheder for serien i USA,” sagde en talsmand for BBC Worldwide North America.

Top Gear USA læner sig stærkt op af den britiske udgave, der for nylig har skiftet værtsholdet ud og i dag bestyres af Chris Evans og Matt LeBlanc, men er ikke identisk. I front står et trekløver, der består af motorsportsentusiasten Rutlege Wood, komikeren Adam Ferrara og racerkøreren Tanner Foust.

"Vi tre vil holde sammen og håber at bringe dig meget mere Top Gear USA om end et andet sted," lød det fra Rutlege Wood i en kommentar til History Channels beslutning.

Ændringen kommer samtidig med, at britiske Top Gear har svært ved at finde benene i den nye version med store seertab til følge.

Den tidligere Top Gear-værtstrio bestående af Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond forlod sidste år BBC i kølvandet på et sammenstød mellem Jeremy Clarkson og en producer på programmet. De arbejder nu for Amazon, som de skal lave et nyt bilshow for.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også