BBC's 'Wallander' med Kenneth Branagh optages i København

Copenhagen Film Fund har trukket BBC's version af 'Wallander' til København, ligesom fonden også er med til at sikre, at tredje sæson af 'Broen' har større dansk islæt.

Ét år efter etableringen af Copenhagen Film Fund har fonden haft held med til at tiltrække danske og internationale tv-serier til København, som også er fondens opgave.

Tidligere har fonden bl.a. givet støtte til, at tv-serier som 'Barnaby' og 'The Team' henlagde dele af produktionen til København.

I dag offentliggør fonden et engagement i to tv-serier, nemlig 'Broen III' og den britiske version af 'Wallander' med Kenneth Branagh i hovedrollen.

Begge tv-serier optages delvist i København i efteråret, og Kenneth Branagh gæster den danske hovedstad.

"Det har været meget vigtigt for os, at vi har kunnet få dansk arbejdskraft med på serien, hvor bl.a. scenografi, specieleffects og stuntkoordination nu er på danske hænder. Det er vi stolte af, og vi glæder os til, at Kenneth Branagh og co. indtager hovedstaden," siger direktør for Copenhagen Film Fund, Thomas Gammeltoft, i en pressemeddelelse.

Med sin bevilling til 'Broen III' arbejder Copenhagen Film Fund også for at sikre, at tredje sæson af den dansk-svenske serie bliver mere dansk end før. Et større dansk filmhold end tidligere er engageret til optagelserne, hvilket er et andet af fokusområderne for Copenhagen Film Fund.

Fonden blev stiftet med det formål at skabe vækst blandt Fondens medlemskommuner ved at fastholde og tiltrække internationale film og tv-serie produktioner. Fonden tegnes af direktør Thomas Gammeltoft, som er ansat for en tre-årig periode.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også