MediaWatch

BBC's 'Wallander' med Kenneth Branagh optages i København

Copenhagen Film Fund har trukket BBC's version af 'Wallander' til København, ligesom fonden også er med til at sikre, at tredje sæson af 'Broen' har større dansk islæt.

Ét år efter etableringen af Copenhagen Film Fund har fonden haft held med til at tiltrække danske og internationale tv-serier til København, som også er fondens opgave.

Tidligere har fonden bl.a. givet støtte til, at tv-serier som 'Barnaby' og 'The Team' henlagde dele af produktionen til København.

I dag offentliggør fonden et engagement i to tv-serier, nemlig 'Broen III' og den britiske version af 'Wallander' med Kenneth Branagh i hovedrollen.

Begge tv-serier optages delvist i København i efteråret, og Kenneth Branagh gæster den danske hovedstad.

"Det har været meget vigtigt for os, at vi har kunnet få dansk arbejdskraft med på serien, hvor bl.a. scenografi, specieleffects og stuntkoordination nu er på danske hænder. Det er vi stolte af, og vi glæder os til, at Kenneth Branagh og co. indtager hovedstaden," siger direktør for Copenhagen Film Fund, Thomas Gammeltoft, i en pressemeddelelse.

Med sin bevilling til 'Broen III' arbejder Copenhagen Film Fund også for at sikre, at tredje sæson af den dansk-svenske serie bliver mere dansk end før. Et større dansk filmhold end tidligere er engageret til optagelserne, hvilket er et andet af fokusområderne for Copenhagen Film Fund.

Fonden blev stiftet med det formål at skabe vækst blandt Fondens medlemskommuner ved at fastholde og tiltrække internationale film og tv-serie produktioner. Fonden tegnes af direktør Thomas Gammeltoft, som er ansat for en tre-årig periode.

Mere fra MediaWatch

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs