TDC dropper storfusion med MTG

TV3-ejeren er blevet orienteret af TDC's bestyrelse om, at TDC agter at droppe milliardfusionen med MTG's nordiske tv-forretning. TDC bekræfter og oplyser, at en byder viser interesse for hele selskabet.
Foto: Ritzau Scanpix/Uffe Weng
Foto: Ritzau Scanpix/Uffe Weng

Opdateret kl. 10:35 – TDC's bestyrelse vil ikke længere anbefale milliardfusionen med MTG's nordiske tv-forretning. Det er MTG blevet informeret af TDC om, skriver MTG i en pressemeddelelse.

"Modern Times Group, MTG, er blevet informeret af TDC om, at dets bestyrelse agter at tilbagetrække sin anbefaling af den underskrevne aftale med MTG om at fusionere Nordic Entertainment (MTG's nordiske tv-forretning, red.) og MTG Studios (30 tv-producenter i 17 lande, red.) med TDC Group," skriver MTG i meddelelsen.

TDC bekræfter i en fondsbørsmeddelese, at selskabets bestyrelse vil trække sin anbefaling af fusionen tilbage, og at TDC er blevet kontaktet af en byder vedrørende alle aktier i TDC.

"I lyset heraf, og i overensstemmelse med TDC's forpligtelser over for Modern Times Group (MTG), har TDC konsulteret MTG og har kommunikeret, at TDC's bestyrelse har intention om at tilbagekalde sin anbefaling af transaktionen med MTG vedrørende MTG's Nordic Entertainment og Studios forretning, hvis et sådant overtagelsestilbud bliver fremsat," skriver TDC.

Konsortium meldte sig på banen

Meddelen kommer 11 dage efter, at parterne annoncerede milliardfusionen, der efter planen ville samle bl.a. Yousee, TV3-kanalerne og Viaplay under samme ejerskab i et nyt selskab med en årlig omsætning på omkring 30 mia. kr.

Fusionen har dog været sat under alvorligt pres, efter at et konsortium bestående af pensionskasserne ATP, PFA og PKA samt den australske infrastrukturinvestor Macquarie havde henvendt sig til TDC's bestyrelse i slutningen af januar med et indikativt bud. TDC's bestyrelse afviste dog tilnærmelsen med henvisning til, at konsortiets interessetilkendegivelse ikke levede op til den værdi, der ifølge bestyrelsen ligger i TDC.

Afvisningen har dog ikke skræmt pensionskasserne, som sidenhen har uddybet sine planer for TDC, hvis det lykkes konsortiet at få fingrene i selskabet. Planen er bl.a. at investere massivt i udbygningen af infrastruktur. Samtidig har en af TDC's største aktionærer Alliance Bernstein frarådet fusionen med MTG.

Fusionen af TDC og MTG skal dog – trods udmeldingen fra MTG – fortsat til afstemning hos de to selskabers aktionærer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også