Søndagsavisen fyrer seks som led i spareplan

Seks redaktionelle medarbejdere bliver afskediget på Søndagsavisen som første skridt i ny strategi.
Foto: Skærmdump fra sondagsavisen.dk
Foto: Skærmdump fra sondagsavisen.dk

Som led i en større spareplan, der på sigt skal mindske de faste omkostninger med 20 mio. kr. årligt, meldte Søndagavisen tidligere på ugen ud, at man skal nedlægge 25-30 stillinger.

Nu har mediehuset sat antal på de redaktionelle afskedigelser, skriver Journalisten. Der bliver tale om seks fyringer. Det betyder, at antallet af redaktionelle medarbejdere falder fra 15 til 9.

Hvilke stillinger, der specifikt er tale om, står endnu ikke klart.

»Seks redaktionelle medarbejdere bliver opsagt. Vi har bedt om muligheden for frivillig fratrædelse, men det ønske har ledelsen afvist,« siger forhandlingschef i Dansk Journalistforbund, Claus Iwersen, til fagbladet Journalisten.

Han sad med til forhandlinger, der foregik i går, onsdag.

Strategiskifte

Det er ikke kun redaktionelle medarbejdere, som Søndagsavisen siger farvel til. Der bliver også udskiftning på chefgangen, hvor adm. direktør og ansv. chefredaktør i North Media Aviser, der står bag Søndagsavisen, Arne Ullum stopper ved månedens udgang. Han afløses af den tidligere direktør for Berlingske Lokale Medier, Gorm Wesing Flyvholm.

Skiftet på chefgangen sker som led i en ny strategi, der skal fokusere mere på kommercielt indhold og mindre på det klassisk redaktionelle stof.

”Samtidig med at printbudgetterne er faldet, er interessen for paid content og for et produkt, der retter sig mere mod annoncørerne, steget. Derfor ændrer vi produktet, så der bliver mindre af det klassiske redaktionelle stof og mere inspirationsstof, hvoraf noget af det vil blive lavet med eksterne kommercielle partnere," sagde Arne Ullum til MediaWatch tidligere på ugen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også