Børsen igangsætter undersøgelse om mulig snyd med coronastøtte

Efter tip fra whistleblower har Børsen bedt advokatfirmaet Plesner undersøge, om grundlaget for dagbladets ansøgning om coronastøtte var korrekt.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Adm. direktør og chefredaktør for dagbladet Børsen, Bjarne Corydon, har valgt at igangsætte en ekstern advokatundersøgelse, som skal afklare, om forudsætningerne for Børsens ansøgning om coronastøtte i 2020 har været fuldt korrekte. Det skriver Børsen.

”Jeg blev søndag aften den 11. april af en whistleblower gjort bekendt med oplysninger, som desværre rejser tvivl ved, hvorvidt opgørelsen af Børsens coronarelaterede omsætningstab til fulde har været korrekt. Det er viden, som jeg ikke har være bekendt med før, og som jeg tager meget alvorligt. Jeg har derfor bedt advokatfirmaet Plesner om at foretage en ekstern, objektiv undersøgelse af forløbet og sagens substans,” siger Bjarne Corydon i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen fik Bjarne Corydon information fra whistlebloweren om eksistensen af en række e-mails, som kunne tyde på, at Børsen har forsøgt at udskyde annonceaftaler i en periode. Dette kan potentielt have medvirket til at udløse en højere kompensensation. Bjarne Corydon understreger, at hvis det er sket, vil det i givet fald være i modstrid med klare interne ledelsesmæssige tilkendegivelser.

Børsen har onsdag morgen kontaktet Slots- og Kulturstyrelsen for at orientere om undersøgelsen.

”Hvis Børsen har fået en større kompensation end berettiget, vil der ske øjeblikkelig tilbagebetaling. Børsen insisterer som medie på høj troværdighed og vi stiller dagligt erhvervsliv og beslutningstagere til ansvar for deres ageren. Vi skal selvfølgelig selv leve op til vores ansvar. Det vil være uforeneligt med Børsens værdigrundlag, hvis det skulle vise sig, at vi har søgt om offentlig støtte baseret på ukorrekte oplysninger,” siger Bjarne Corydon i meddelelsen.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også