MediaWatch

Dansk tv- og filmmiljø til kamp for støtteordninger

Danske tv-og filmaktører har allieret sig med ligesindede i Sverige. De lobbyer for, at Danmark og Sverige indfører støtteordninger som eksempelvis en produktionsrabat til film- og tv-produktioner.

Thomas Gammeltoft, direktør for Copenhagen Film Fund, er en af personerne bag det nye initiativ. | Foto: PR

Dele af det danske og svenske tv- og filmmiljø har planer om at danne fælles front og har indledt en lobbyindsats for at få indført støtteordninger, som kan tiltrække udenlandske fim, tv- og gaming-produktioner.

Årsagen er, at Danmark og Sverige er to af de fem lande i EU, som ikke har en national støtteordning. Tidligere på året tilsluttede Norge sig gruppen af lande med produktionsstøtteordninger, og Finland har senest offentliggjort, at landet planlægger at følge trop fra 2017.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

DR har indledt en personalesag imod en chef for at have opført sig i strid med DR's interne kodeks for god adfærd. Chefen er stoppet, oplyser DR, der i januar vil foretage en anonym undersøgelse internt om omfanget af krænkende adfærd. DR-chef erkender og undskylder i opslag på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs