MediaWatch

Telia køber Bonniers tv-forretning for milliardbeløb

Efter måneders skriverier er Telia og Bonnier blevet enige om en handel med Bonnier Broadcasting. Det er anden gang i denne uge, at Telia foretager et opkøb i milliardklassen.

Foto: PR/Telia

Det svenske teleselskab Telia køber Bonnier Broadcasting, der bl.a. indeholder TV4 i Sverige, MTV i Finland og streamingtjenesten C More, for 9,2 mia. svenske kr., svarende til 6,6 mia. kr., med mulighed for yderligere 1 mia. svenske kr., hvis fremtidige mål for omsætning og driftsresultat opnås. Det oplyser parterne i hver deres meddelelse.

Milliardhandlen kommer langt fra som et lyn fra en klar himmel. Det svenske medie Resumé berettede om købsinteressen tilbage i maj, og Telia bekræftede i den forbindelse, at Telia og Bonnier var i dialog om Bonniers tv-forretning. Der har været spekuleret i en pris på 10-12 mia. svenske kr. – altså lidt højere end de 9,2 mia. svenske kr., som prisen er landet på.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs