MediaWatch

Kritik fra podcaster: "Podimo har valgt en fremgangsmåde, der ikke er i podcasterens favør"

Podimo har siden september udgivet gratis og allerede tilgængelige podcasts på platformen uden at have fået samtykke fra udgiveren. En juridisk gråzone, kalder Center for Podcasting modellen. Podimo afviser, at modellen er problematisk - vi følger best practice, forklarer medstifter.

Foto: Jens Hartmann Schmidt/POLFOTO

Ud over rækken af egenproducerede programmer, som podcastplatformen Podimo tilbyder betalende abonnenter, har tjenesten også via RSS-feed trukket et stort udbud af gratis podcasts ind på platformen. Det er dog sket uden samtykke fra udgiverne, hvilket nu møder kritik fra blandt andet Bjørn Vestergaard Barfoed, der udgiver "Rollemodellerne", og som først efter to uger fik pillet sin podcast af platformen.

"Podimo har valgt en fremgangsmåde, der ikke er i podcasterens favør, og det strider imod deres egen vision. Vi lægger en masse arbejde i vores podcasts, som de får adgang til og en øget trafik til platformen, uden at vi får noget ud af det," siger Bjørn Vestergaard Barfoed, der efter lanceringen af Podimo modtog besked fra platformen om, at man som podcastejer selv skal sige fra, hvis man ikke vil være en del af Podimos distributionskanal.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs