MediaWatch

"Rystende" flytning af 24syv: Her er de private mediers reaktioner på medieforlig

Nyt medieforlig kompenserer digitale nyhedsmedier, men ikke magasiners digitale medier, for momsbetaling. "Skævvridning," lyder det fra magasinbranchen, mens tanken bliver godt modtaget hos bl.a. Berlingske Media, der samtidig kritiserer udflytningen af Radio24syv.

Anders Krab-Johansen, koncernchef, Berlingske Media. | Foto: PR/Berlingske Media

Der gøres klar til digital nulmoms for nyhedsmedier, og titelloftet for landsdækkende avisers mediestøtte sænkes. Det er blandt hovedoverskrifterne for de private medier i det medieforlig, som blev indgået i nat mellem de tre regeringspartier og Dansk Folkeparti.

Hos Berlingske Media er koncernchef Anders Krab-Johansen overvejende positivt stemt over for forliget. Han lægger især vægt på den del af forliget, der vil sende midler til digitale nyhedsmedier som optakt til en momsfritagelse for digitale nyhedsmedier – ligesom trykte aviser i forvejen er fritaget for moms.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs