MediaWatch

Ministerium giver igen afslag på aktindsigt efter udtalelse fra Ombudsmanden

Selvom Folketingets Ombudsmand har afgjort, at korrespondance mellem Kongehuset og Kulturministeriet burde være omfattet af aktindsigt, så har ministeriet givet et nyt afslag med ny begrundelse.

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen. | Foto: Jasper Carlberg

I en udtalelse i går fastslog Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, at en korrespondance mellem Kulturministeriet og Kongehuset om Kronprins Frederiks virke i Den Internationale Olympiske Komité (IOC) burde være omfattet af retten til aktindsigt. I dag har Kulturministeriet så igen givet afslag på anmodningen om aktindsigt, oplyser ministeriet.

Det oprindelige afslag, som blev givet i 2016, og som Ombudsmanden udtalte sig om i går, henviste bl.a. til, at der var tale om interne dokumenter. Men den begrundelse holder altså ikke, fastslog Ombudsmanden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs