MediaWatch

Lokalradio og ugeaviser advarer mod "skæv" mediestøtte

Det vil skabe skæve konkurrencevilkår mellem statsstøttede lokale dagblade og annoncefinansieret lokalradio og ugeaviser, hvis dagbladene får flere støttekroner til den lokale dækning, advarer flere aktører.

Foto: /ritzau/Torben Greve

Der skal sendes flere mediestøttekroner til de lokale og regionale medier. Det tegner der sig et politisk flertal for, efter Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet tidligere på ugen meldte ud, at de gerne ser, at der i en ny kommende aftale tages en del af den redaktionelle produktionsstøtte fra de landsdækkende medier, for at pengene i stedet kan sendes ud i provinsen og styrke mediedækningen af lokalområderne.

Mandag fik tankerne opbakning fra Netværket Dagbladene, der er den del af Danske Medier, som varetager dagbladenes interesser. Også her lægger man op til potentielt at tildele de lokale og regionale dagblade en større andel af den samlede mediestøttepulje.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs