MediaWatch

TV

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Lokale radio- og tv-stationer har misbrugt offentlige tilskud

Ifølge Radio- og tv-nævnets årsberetning har både en lokal ikkekommerciel radiostation og -tv-station fået inddraget deres sendetilladelser i det forgangne år, efter de har enten misbrugt eller haft udgifter ”med karakter af privatforbrug”. Særligt kritisk tilsyn med de lokale radio- og tv-stationer har også ført til en række tilbagebetalingskrav i årets løb.

Københavnsk filmfestival lukker

CPH Pix, der er én af de tre festivaler, som De Københavnske Filmfestivaler står bag, bliver nedlagt på grund af manglende finansiering.

Fire danskere er optaget i Oscar-akademiet

”Flugt”-instruktør og filmfolk bag ”Verdens værste menneske” af Joachim Trier er blevet en del af Oscar-akademiet, som tæller ca. 10.000 stemmeberettigede medlemmer.

EU-pulje for nyhedsmedier åbner

Europa-Kommissionens organisation Creative Europe har lanceret en pulje for journalistiske partnerskaber på tværs af landegrænser, som skal understøtte bæredygtige forretningsmodeller for nyhedsmedier.

DR og Roskilde Festival dropper tv-samarbejde

Danmarks Radio har droppet alle livekoncertoptagelser og tv-produktioner fra årets musikfestivaler heriblandt Roskilde Festival. Seertilslutningen står ikke mål med ressourceforbruget, lyder det. I stedet spreder DR sine medarbejdere over flere festivaler henover sommeren.

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nuuday sætter nu gang i et fireårigt digitalt transformationsprojekt, der kommer til at stå koncernen i en milliard kroner. Op mod 80 pct. af de gamle systemer fra TDC-tiden skiftes ud. Investeringen skal sikre Nuudays digitale udvikling.

1 - 25 af 16133

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs