Microsoft: Google og Nvidia frygter for konkurrencen ved spil-opkøb

Det er ikke sikkert at Microsoft faktisk får lov at overtage Activision Blizzard, som selskabet ellers købte sidste år. Flere konkurrenter er bekymrede for konkurrencen, hvis sammenlægningen gennemføres.
Foto: David Becker/Getty Images via AFP / GETTY IMA
Foto: David Becker/Getty Images via AFP / GETTY IMA
MarketWire

Microsoft indgik sidste år en aftale om at overtage spiludvikleren Activision Blizzard for 69 mia. dollar, men det er langt fra sikkert, at sammenlægningen bliver godkendt, fordi en række konkurrencemyndigheder undersøger handelen.

En af dem er amerikanske Federal Trade Commission, FTC, og her har andre mastodonter budt ind med deres bekymring for, hvad softwarekæmpens køb af Activision kan betyde for spilmarkedet, hvor Microsoft jo har sin egen spilkonsol, Xbox.

Blandt de bekymrede er Google og Nvidia, der har henvendt sig til FTC, erfarer Bloomberg News fra unavngivne kilder. I forvejen var det kendt, at Sony, der har en konkurrerende spilkonsol, Playstation, ikke var henrykt ved udsigterne til opkøbet.

Google og Nvidia har ifølge oplysningerne støttet op om argumentet, at Microsoft med en overtagelse vil opnå en unfair fordel på markedet for cloud-, abonnements- og mobil-gaming.

FTC lagde i december sag an mod Microsoft og Activision Blizzard for at blokere sammenlægningen.

Activision står bag spil som Call of Duty og World of Warcraft.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også