MediaWatch

Frankrig forbyder Google Workspace i skoler

Franske skoler kan ikke længere benytte sig af Office 365 og Google Workspace, efter landets uddannelsesminister har valgt at nedlægge et forbud.

Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Ritzau Scanpix

Skolerne i Frankrig kan ikke længere benytte sig af gratisversionerne af Office 365 og Google Workspace, efter landets uddannelsesminister har nedlagt et forbud, skriver The Register.

Der har tidligere været nedlagt et forbud mod at indkøbe samme produkter på abonnement, fordi Office 365 og Google Workspace opbevarer data på servere i USA.

Nu er der også nedlagt et forbud mod gratisversionerne, ikke på grund af de amerikanske servere, men fordi man i Frankrig har undtaget gratis produkter fra offentlige indkøb.

”Gratis servicetilbud er i princippet udelukket fra omfanget af offentlige indkøb,” lød det i en udtalelse fra det franske uddannelsesministerium.

Det er dermed endegyldigt slut for Office 365 og Google Workspaces tilstedeværelse i franske skoler.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch)

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs