MediaWatch

JP/Pol-direktør: Ikke en overvejelse at skære i ledelsens lønninger

JP/Politikens Hus har hverken overvejet at reducere lønnen for medarbejdere eller direktører som led i kommende besparelser som følge af stigende omkostninger, siger adm. direktør.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Mens der i sidste uge blev varslet besparelser og afskedigelser i flere af husets medieforretninger, overvejer JP/Politikens Hus ikke at skære i den øverste ledelses lønninger. Det siger adm. direktør Stig Ørskov til Finans.

”Lige så lidt som vi har overvejet at reducere menige medarbejderes løn, lige så lidt har vi kigget på at skære i ledelsens lønninger,” siger Stig Ørskov til Finans og tilføjer, at honorering er et anliggende for bestyrelsen, men at han selv mener at få nogenlunde det samme som direktører i en tilsvarende statsejet mediekoncern.

Sidste år lød Stig Ørskovs årsløn ifølge årsrapporten på 5.958 mio. kr., og bestyrelsesformand Lars Henrik Munchs modtog et honorar på 2.314 mio. kr.

Aviser skal spare

De seneste besparelser i koncernen, der blev meldt ud til medarbejderne sidste uge, indbefatter, at der på Politiken skal siges farvel til omkring ti medarbejdere på tværs af redaktionen og den kommercielle afdeling.

På Jyllands-Posten skal der afskediges 15 medarbejdere på tværs af avisen, Finans, Jyllands-Postens Lokalaviser og den kommercielle afdeling.

På Ekstra Bladet skal størstedelen af avisens sekretariat udlægges til bureauet Wunderkind. Det betyder, at 15 ud af 20 stillinger skal flyttes ud af huset. I alt skal der skrabes 15 mio. kr. af avisens omkostninger.

I et interview med MediaWatch fortalte direktøren, at det på trods af forventningen om markant stigende papirpriser i 2023 og lurende recession fortsat er forventningen at realisere en omsætning på fire mia. kr. i 2022 og fem mia. kr. i 2025.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs