MediaWatch

Femte bagmand bag dansk pirattjeneste er blevet dømt

I december 2020 blev den ulovlige fildelingstjeneste Asgaard lukket. Siden er fire bagmænd blevet dømt i retten, og i sidste uge blev det den femtes tur.

Den 47-årige mand der torsdag blev dømt i retten i Aarhus, var med til at starte den ulovlige tjeneste i2019. | Foto: Silas Stein/AP/Ritzau Scanpix

Torsdag faldt der dom over en 47-årig mand, der var en af bagmændene bag den ulovlige, nu lukkede, fildelingstjeneste Asgaard. Han er den femte ud af syv bagmænd dømt. Det skriver Rettighedsalliancen i en meddelelse.

Dommen lyder på tre måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste, konfiskation af 2.282 kr., en stationær PC og to eksterne harddiske samt erstatning til Rettighedsalliancen på 35.000 kr.

Asgaard blev oprettet i maj 2019 og lukkede igen i december 2020 som resultat af en række aktioner mod det ulovlige danske fildelingsmiljø udført af Sektionen for Rettighedsbeskyttelse (NSK). Tjenesten havde i perioden 23.000 brugere og gav adgang til mindst 15.000 filer med ophavsretligt beskyttede værker, hvoraf flere blev delt forud for deres digitale premiere.

Den 47-årige mand fra Midtjylland, der torsdag blev dømt i retten i Aarhus, var med til at starte den ulovlige tjeneste i maj 2019. Han blev desuden dømt for at have været tilknyttet de ligeledes ulovlige fildelingstjeneste NordicBits, DanishBits og ShareUniversity.

Den første bagmand blev varetægtsfængslet dømt i juni 2021. I februar 2022 blev en anden bagmand dømt, mens to yderligere bagmænd blev dømt i marts 2022.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs