MediaWatch

TV- og medietilrettelæggere får højeste dimmitendløn

Nyuddannede i grafisk fortælling fra Via i Viborg ligger i bunden af listen over nyuddannedes medianløn.

Foto: Foto: Niels Nygaard / pressefoto DMJX

Der er en forskel på mere end 15.000 kr. i medianlønnen før skat og inklusive pension for nyuddannede blandt Dansk Journalistforbunds medlemsgrupper.

Det skriver Journalisten på baggrund af tal fra Uddannelseszoom og Uddannelsesguiden.

Listen toppes af nyuddannede fra TV- og medietilrettelæggeruddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i København med en medianløn 35.700 kr. om måneden efterfulgt af nyuddannede kandidater i digitalt design og interaktive teknologier fra DTU, hvor medianlønnen hedder 35.500 kr., mens tredjepladsen indtages af journalister fra RUC’s kandidatuddannelser, som har en medialøn på 34.900 om måneden.

Nederst på listen finder man uddannede i grafisk fortælling fra Via i Viborg, som har en medianløn på 15.550 kr., mens fotografer fra Next i København og Medieskolerne i Kolding er næstnederst på listen med en medianløn på 20.000 kr.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs